PAN 2010 - XVII. ročník - výsledky

Letny Divadelny Tabor Pocuvadlo 2011

Priatelia ďakujeme!

      HODNOTENIE PAN 2010 od Mira Kasprzyka
      Výsledky PAN 2010
      VIDEO: O Mirovi Kasprzykovi
      VIDEO: Stranger
      VIDEO: Speed Slow Stack
      FOTO: Majkl
      FOTO: Mižu
      FOTO: Onďo
      FOTO: Baška
      FOTO: Klára
      FOTO: Darina

Nezabudni na:
festival PAN facebook skupina - join us

pantomima.sk


Videli ste!

Veronika Vaculíková Veronika Vaculíková sa po prvýkrát objavila na PANe 2007, na minulornom sa zúčastniť nemohla, ale veľmi ju to mrzelo, preto sa teraz všetci na ňu neskutočne tešíme. Najviac sa môžete tešiť všetci tí, ktorí sa chystáte na dieňu Pohyb a hudba. Veronika vyštudovala Pražskú HAMU s odborom nonverbálne a komediálne divadlo.

Michal Hecht Michal Hecht študoval pantomímu na kurzoch usporiadanách JAMU Brno, akrobaciu súkromne u Evy Bosákovej a bojové umenie (karate) pri TJ Prazdroj. Potom absolvoval mnoožstvo kurzov s rozličnými smermi pohybového a neverbálneho divadla v Čechách, Západnom Berlíne a Dánsku. Potom niekoľko kurzov réžie a dramaturgie. V rokoch 1985 - 86 mal angažmá v bábkovom divadle Alfa v Plzni.

Miroslav Kasprzyk Miroslav Kasprzyk vyrastal na Liptove v Liptovskom Hrádku a študoval na pedagogickej škole v Čechách. Po štúdiách sa vrátil na Slovensko a popri rôznych zamestnaniach sa od svojich dvadsiatich rokov venuje amatérskemu divadlu a pantomíme. V roku 1986 na Friedrich Schiller univesität v Jene - SRN, absolvoval umelecký spezialkurs vom pantomime - theater, pod vedením míma Haraldta Seime (učiteľa pantomímy).

Adam Halaš Adam Halaš je vysokoškolský pedagóg Pražskej HAMU. Režisér, mím, herec, pedagóg, moderátor, autor mimických publikácií a divadelný manažér v jednej osobe. Na PAN 2008 účinkoval vo večernom Gala programe po boku Mira Kasprzyka a Mirky Zezulovej. Účastnící jeho dielne na PANe sa budú venovať práci s telom v priestore ako takom.

Pavel Surovy Pavel Surový člen Štúdia Kasprzyk v Liptovskom Mikuláši. Žonglovaniu sa venuje najmä v svojom voľnom čase (nie profesionálne). Pred niekolkými rokmi viedol túto dielňu spolu s Palom Blahom. No už druhý rok si vyskúša jej vedenie od začiatku do samého konca. Preto si pribalte všetky žonglovátka, ktoré doma nájdete.

Adrian Ohradka Adrián Ohrádka scenárista, herec, komik, moderátor, klaun, maskér, rekvizitár, roztlieskavač, mím, humorista, zakladateľ a tímový manager Srandovnej Bánovskej Zostavy (SBZ), ktorá produkuje a vyrába rôzne somariny, sprostosti, gagy, skeče, blboviny, hovädiny, žarty, kultúrne vložky, paródie, šplechy, scénky a iné humorne ladené “veci”, ktoré sú zapracovávané najmä do scenárov Voľných - Apolitických ale hlavne Nezávislých kabaretných predstavení pod názvom ”VEČER INÝ AKO OSTATNÉ...”

Mirka Zezulova Mirka Zezulová "Milá a usměvavá, nezapomenutelná ze svých předchozích tanečních a hereckých rolí, trvale pozitivní element souboru." Vyštudovala scénický tanec na konzervatóriu Jaroslava Ježka v Prahe. Na festivale PAN sa predstavila po prvý krát pred niekoľkými rokmi od vtedy sa snaží prísť vždy, keď to jej program dovolí.

Natalia Novotna Natália Novotná prichádza na PAN už mnohé roky s jej zverencami zo ZUŠ Žiar nad Hronom, kde vyučuje LDO (Literárno Dramatický Odbor). Tento rok sa nechala prehovoriť na vedenie dielne improvizácie. Veríme, že pre hojnú a dobrú náladu v nej sa táto bude opakovať aj po nasledujúce roky.

Oleg Dlouhy Oleg Dlouhý Absolvent divadelnej vedy na VŠMU Bratislava. Predseda poradného zboru Národného osvetového ústavu pre divadlo dospelých. Na fesivale ho poznáme ako hlavného porodcu, ktorý nás už navštevuje niekoľko rokov bez vynechania. Okrem cenných rád a postrehov k jednotlivým inscenáciám povedie toho roku aj špeciálnu dielňu s názvom "Dramaturgia v kocke" ktorá bude prístupná vedúcim súborov a mládeži.

Pokračuj na: http://www.actores.sk

Studio KASPRZYK Štúdio pantomímy KASPRZYK v Liptovskom Mikuláši pracuje pod vedením Miroslava Kasprzyka už viac ako desať rokov. V širokom zábere sa jeho zverenci venujú základným technikám pantomímy, málohovoreného divadla a improvizáciám, ktoré využívajú vo svojich etudách, či predstaveniach. Hotové divadelné a pohybové výčiny predviedli divákom Kultúrneho leta v Bratislave, rozprávkovým Bojniciam, po päť rokov návštevníkom Slovenských Gagov v Kremnici, divákom STV, či záujemcom o Dni slovenskej kultúry vo WARSZAWE a Stadtfestu vo Viedni, Folkových prázdnin v Telči, atď.. Aj tento rok bude Štúdio KASPRZYK nápomocné pri organizovaní festivalu PAN 2009 v Liptovskom Mikuláši.

meno
odkaz
Napíš číslom: štyri
<< 4/156 >>
Miro
Pozdravujeme so Stankom :-) Všetci sme nachystaní :-) majster Sládek, HAMU, Aďko Ohrádka, Vladko Kulíšek a kopa lektorov, budú zasadnutia FEM aj AMIS, čo viac :-) už len ďalšie prihlášky radostníci PANtastickí :-) ĎAKUJEME :-) Keby čokoľvek píšte, volajte :-)
Tue, 26. Oct 2021 7:15
Miro
Ako PANtastickí, ako? Už niekto porátal, koľko krát sa vyspíme a bude PAN? Ozaj a kto príde? Čakám zas, či sa ma niekto opýta, záludnú opýtku: Prídeš na tento PAN Miro?
Thu, 14. Oct 2021 3:36
Miro
28 ročník PAN bude :-) 24. - 27.11.2021 Lektorov, program a prihlášky zverejníme o pár chvíľ :-) ĎAKUJEME :-) Keby dačo píšte mi :-ň volajte :-) Kto chce v predstihu - kukni facebook festivalpan, alebo u mňa :-) krásny večer všetkým PANákom :-) Kto má PAN, nemôže byť sám :-)
Fri, 8. Oct 2021 20:44
Miro
SO srdcom na dlani a slzou v oku :-) Užite si leto a v jeseni sa nachystáme na 28 PAN :-) ĎAKUJEME za Vaše slová podpory a porozumenia :-) Štúdiáci to dlhé roky odo mňa sem tam počuli a dodržiavali sme to: Život má prednosť! Aj preto sme zvolili toto nepopulárne riešenie a 27 ročník nebude! Držme sa!!! Ak máš PAN, nikdy nie si sám :-)
Wed, 19. May 2021 22:07
Miro
Majster Sládek sa pýtal ako to vyzerá s PANom a aktuálna odpoveď sa vlastne týka všetkých v očakávaní 🙂 Toto sme písali Majstrovi - PANe správy aktuálne k festivalu sú takieto 🙂 Robíme čo sa dá a Stanko zisťuje všetky možné aj nemožné predpisy protiepidemiologické a hygienistické!!! Okresná hygiena je zdržanlivá a okrem toho sa všetko neskutočne mení... to čo na prvý pohľad vyzerá pozitívne pre festival sa ukazuje opačne... Snažíme sa reagovať pružne a pozitívne, ale je to čím ďalej ťažšie... Veľmi by sme chceli a začiatkom týždňa dáme zásadne stanovisko a rozhodnutie. Asi tak ľudkovia - prosíme o trpezlivosti byľu a do stredy bude hádam jasnejšie... Kľudne píšte voľajte 🙂 Miro
Thu, 13. May 2021 10:54
Miro
POZOR HLÁSENIE! Blíži sa polovica mája a my zisťujeme za akých hygienických a epidemiologických podmienok sa bude dať náš milovaný festival dotiahnuť do spoločného stretnutia. Prosíme o trpezlivosť. FESTIVAL PAN z roku 2020 TERMÍN 23. - 26. 6. 2021 zatiaľ platí! Prihlášky budú k dispozícii hneď ako budeme vedieť všetko, čo treba! Ak máte otázky píšte, volajte Mirovi, alebo Stankovi na DK LM. Ostanô podľa plánu. ĎAKUJEME 🙂 HLÁSENIE 2. Poznačte si! Klasický PAN novembrový v termíne 24. - 27.11.2021 BUDE! Zrušiť ho môže, iba nepredvídateľná coronasituácia a hygiena! Koniec hlásení 🙂 Pozdieľajte a dajte si vedieť prosím. Ďakujem.
Wed, 5. May 2021 23:34
Miro
Krásny deň :-) So Stankom nás vypočuli z FPU k projektu PAN na november :-) ĎAKUJEME dobre one line bolo :-) Keby Ste ma potrebovali emailovo mám novú adresu: mim.kasprzyk(-at-)gmail.com DRŽME SA JÚN TO ISTÍ a ostatnô sa ukáže, keď urobíme Divadelný tábor v lete :-)
Thu, 25. Mar 2021 12:08
Miro
POZOR POZOR POZOR :-) Dajte si vedieť PANtastickí :-) Tak máme zmenu marcového termínu :-) JÚN to istí :-) ĎAKUJEME :-)
Wed, 17. Feb 2021 22:55
shaitan