Festival PAN

PAN 2014

Termín je už známy. Zaznačiť všetci povinne do kalendára 26.-29. 11. 2014

Predbežný program PAN 2014
Predbežný zoznam dielní PAN 2014

PAN 2013

Slovo na záver, či fotografie, to všetko môžete očakávať v najbližších dňoch. Teraz ale všetkým patrí jedno veľké ĎAKUJEME, lebo vďaka Vám bol PAN PANom!

Oficiálne výsledky PAN 2013 Fotografie PAN 2013 [Facebook]

Priatelia PANáci!

PAN sa nezadržatelne blíži, ba je skoro tu! Tvorivé dielne sú pred dverami a radi by sme zdôraznili potrebu správneho oblečenia a obuvi. Je nám jasné, že na PAN prichádzate s veľkými batohmi plnými vecí na 4 dni a predstavenie. No nemala by v ňom chýbať obuv a oblečenie na dielňu. Priestory v ktorých sa pracuje máme len požičané a sú udržiavané čisté. Je zakazané zúčastňovať sa ich v dennej obuvy. Určite jedny čisté tenisky, halová obuv, alebo tzv. piškóty sú nutnosťou. Absolvovať dielňu v ponožkách je neprípustné!

Blízko k obuvi má i oblečenie. Zdôrazňujeme, aby ste sa pohodlne obliekli. Hrať divadlo či tancovať, teda miestami sa aj "válať" po zemi, k tomu patrí. Rifle podľa nás nie sú pohodlné oblečenie, prípadne veci, ktoré ostávajú na vás i po skončení tvorivých dielní. Do veľkého batohu odporúčame tepláky naviac.

Dochvílnosť, pripravenosť (materiálna a psychická) sú nutnosťou. MP3 prehrávače, notebooky, tablety, čítačky elektronických kníh... nechajte prosím na ubytovni (alebo najlepšie doma), nebudete ich potrebovať.

Zhrnutie: pohodlnná obuv, ktorú si po príchode na dielňu obujete; tepláky. Pevne veríme, že všetko do seba zapadne najlepšie, ako len môže a užijeme si predčasné Vianoce v novembri v Liptovskom Mikuláši.

Ďakujeme všetkým za pochopenie :-)


... ale teraz vážne priatelia!
Dom Kultúry nám poskytol mnôžstvo priestoru na realizovanie a na skrášlenie si PANu ešte viac. Ak máte staré fotografie z PANu, ktoré Vám ležia na spodku šuplíku prineste ich. Je úplne jedno, či je to fotografia o rozmeroch 5x5cm, alebo formátu A4. Ukážeme a použijeme každú jednu. Skvelé by bolo, keby každý účastník, alebo súbor priniesol aspon jednu nech ich je samozrejme čo najviac! Takže čo si pribalím na PAN? vrece dobrej nálady a fotografie! ÁÁÁÁÁNO! Výročne-výnimočný PAN na výnimočných fotografiách, ktoré vznikli počas 20 rokov. Pridajte svoju ruku k našej ruke.

Priatelia, tu nájdete najdôležitejšie dokumenty na stiahnutie. Prosím pozorne čítajte, väčšina dôležitých vecí je napísaná rovno v týchto materiáloch, ak by ste stále mali nejaké nejasnosti, tak sem s nimi! PRIHLÁŠKA PAN 2013 PROGRAM PAN 2013 PAN 2013 TLAČOVÁ SPRÁVA VZDELÁVANIE PEDAGÓGOV PAN 2013 prihláška na vzdelávanie pedagógov PAN 2013 Liptov spozná umenie ticha - PAN 2013
14 minút pod arkádami - PAN 20133 Pozvánka na PAN 2013


Neprehliadnite prosím, že prihláška obsahuje jednotlivé listy medzi ktorými je potrebné sa prepínať, aby ste vyplnili všetko potrebné!

Aktuálne dielne

Časový rozvrh

Streda 13,oo -16,oo hod.
Štvrtok 9,oo – 16,oo hod.
Piatok 9,oo – 16,oo hod.

Lektori a dielne

1. Vahram Zaryan, Francúzsko – Od klasickej k modernej pantomíme
2. Veronika Vaculíková, Praha, ČR – Fyzické herectvo
3. Mirka Zezulová, Praha, ČR – Klauni v pohybu
4. Štefan Ferencz a Maike Jansen - Slapstick-groteska a clown
5. Natália Novotná, Žiar n. Hronom, SR – Od námetu k etude
6. Dušan Kubáň a Michal Novák, Poprad, SR, - Improvizovanie
7. Roman Horák, Praha, ČR – Fyzické divadlo
8. Juraj Benčík, Bratislava, SR – Nový cirkus
9. Štefan Capko, Praha, SR – Gesto-Postoj-Charakter
10. Michal Hecht, Praha, ČR – Pantomíma pokročilí (v stredu učia študenti HAMU)
11. Pavel Surový a Michal Búzik, SR – Žonglovanie
12. Miroslav Kasprzyk, L. Mikuláš, SR – Základy pantomímy
13. Akreditované vzdelávanie učiteľov - Gabriela Sittová, Praha, ČR
        odborná garancia: Tatiana Pirníková, Alžbeta Verešpejová
14. ŠPECIÁLNY TERMÍN!!! Sobota a nedeľa 9-13
Radim Vizváry, Praha, ČR – Pantomíma pokročilí od 16 rokov skúsenejší

K dobrému človeku nech táto zvesť príde...

20. ročník festivalu nášho bude! Určite príďte, bude neskutočný, aj vďaka pár hrdinom a dobrým ľuďom... Program už o chvíľu všade... Pre minimum financií sme prerobili aktuálny program nášho milovaného festivalu PAN, Ale máme sa na čo tešiť. Aby sme v hanbe neostali a ľuďom, čo aj zadarmo prídu aspoň na spania vyšlo skúste prosím pomôcť... Tento rok je prvýkrát k dispozícii číslo účtu na ktoré je možné darovať akúkoľvek čiastku, ktorá bude použitá na festival PAN 2013. Výška nerozhoduje, rozhoduje úmysel a dobrý skutok.

2714577855/0200
VÚB (POZOR: príspevky prosíme poskytnúť prevodom, nie vkladom!)

Už 20 rokov máme srdce na dlani...
Aj keď v tejto dobe sa to nenosí, ale festival žije a bude pokračovať do dlha ĎAKUJEME

XX. ročník festivalu PAN!

Tisíce veľkých ĎAKUJEM patrí organizátorom, ale aj vám. Lebo bez vás by sme to tak ďaleko nedotiahli. Preto ešte jedno špeciálne ĎAKUJEM, lebo vidíme, že to čo robíme má zmysel. Dokonca nielen zmysel, ale aj srdce, ktoré vám dávame na dlani. Vy sa oň počas celého roka staráte a vždy v novembri nám ho prídete ukázať a my vidíme, že je stále v dobrých rukách. Nech žije divadlo a trikrát hurá pre pantomímu!

Plán na týždňový PAN bol už dávno, donedávna to i tak vyzeralo, ale človek mieni a financie menia. Už sme si nejak zvykli, že po schvaľovaní rozpočtu hrá kultúra vedľajšie husle, vždy to zabolí. Doteraz sa našla vždy cesta ako na to všetko zabudnúť aspoň na jeden týždeň. Vždy sa nám to podarilo veľmi tesne, bojíme sa dokedy. Veď už dvadsať rokov sú tu Vianoce v novembri, divadelné vianoce, naše Vianoce!

Sledujte túto stránku, sledujte PAN na Facebooku, ďalšie pozitívne informácie budú pribúdať!

Miro Kasprzyk
+421 905 244 259
mim.kasprzyk[a]gmail.com
www.kasprzyk.sk
Dom kultúry Liptovský Mikuláš
Stanislav Štofčík
Hollého 4
031 01 Liptovský Mikuláš
044 556 4014
+421 915 859 596
programy[a]dklm.sk
www.dklm.sk