Festival PAN

PAN 2017

Priatelia, ešte sa nezamkli ani len posledné dvere na Dome kultúry a už vieme termín, ktorý je potrebné poznačiť hrubou do kalendára 2017!

V termíne 21. november 2017 sa uskutoční 3. ročník PANart 2017 - medzinárodná súťažná prehliadka konzervatórií, umeleckých škôl a umeleckých vysokých škôl.

Oslava pantomimických Vianoc (PAN 2017) sa začne 22. a potrvá do 25. novembra 2017. POZOR!: začíname pokusom o unikátny zápis do Guinessovej knihy rekordov. Potrebujeme 300 ľudí, nakostýmovaných s bielymi rukavičkami, pásikavom tričku a namalovanou tvárou. Na jednom javisku v jeden čas a rekord bude náš! S vami to hravo zvládneme. Preto si poznačte termín a buďte s nami súčasťou tejto veľkej veci!

PAN 2016 - VÝSLEDKY

PAN 2016 - VŠETKY VÝSLEDKY (.doc) PANart 2016 - VÝSLEDKY (.doc)

PAN 2016 - Tlačová správa

L. MIKULÁŠ: Festival PAN opäť privíta stovky nadšencov pantomímy
LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ 20. novembra – Približne štyri stovky mladých nadšencov pantomímy zavítajú 23. až 26. novembra do Liptovského Mikuláša na 23. ročník festivalu PAN. Organizátori pripravili aj druhý ročník medzinárodnej súťažnej prehliadky PANart 2016.

Súťažiť budú študenti konzervatórií, stredných umeleckých škôl, vysokých umeleckých škôl a akadémií zo Slovenska a Česka v kategóriách sólo, duo a trio pantomíma.

Od stredy 23. novembra sa podľa zakladateľa festivalu a garanta súťaže míma Miroslava Kasprzyka rozľahne na Liptove ticho. „Zaplaví Dom kultúry, súkromnú umeleckú školu a priľahlé priestory mesta vhodné na umenie,“ prezradil. Mladí ľudia, deti z celého Slovenska i zahraničia sa budú vzdelávať v tvorivých dielňach pod vedením skúsených odborníkov a profesionálov. „Festival PAN je najstarší, najväčší a jediný svojho druhu na Slovensku. Aj tento rok sa nám podarilo dotiahnuť zaujímavých zahraničných umelcov,“ povedal Kasprzyk. Mikulášskej verejnosti sa tak predstavia napríklad študenti a profesori pražskej HAMU, Vahram Zaryan a české zoskupenie SQUADRA SUA.

Festival tradične vyvrcholí súťažou v improvizovaní trojčlenných družstiev a súťažnou prehliadkou súborov. Mím Miroslav Kasprzyk a Dom kultúry organizujú festival PAN v spolupráci so Súkromnou umeleckou školou Liptovský Hrádok a mestom Liptovský Mikuláš. Podujatie finančne podporil aj Fond na podporu umenia.


10 dni pred PANom

Prihlásilo sa Vás cez 350 účastníkov do tvorivých dielní a celkovo sa cez PAN premelie cez 400 účastníkov nielen zo slovenska. Rastieme priatelia, rastieme aj vďaka Vám!

Znovuzaslanie Vašich príhlášok

Priatelia, pre technický problém so Stankovým počítačom sme zrejme prišli o všetky prihlášky, ktoré boli doteraz zaslané. Preto Vás prosíme o opätovné zaslanie Vaších prihlášok aj v prípade, že ste už obdržali potvrdzujúci email.
Emailová adresa ostáva rovnaká programy@dklm.sk.
Ospravedlňte techniku, aj tá je len človek. 

Dobry den.

Uz to bude skoro rok, co z ust Mirka Kasprzyka zaznel slub, ze festival PAN 2016 bude. A kedze sa maju sluby plnit a dodrziavat, oznamujeme Vam, ze festival PAN naozaj bude.

Pozyvame Vas teda
DO: Liptovskeho Mikulasa
NA: celostatnu prehliadku pantomimy a pohybovych divadiel s medzinarodnou ucastou PAN
V DNOCH: 23. – 26.11.2016.

Pridte si uzit PANtasticky festival, ktory Vam prinasa moznost naucit a dozvediet sa nieco nove, zdokonalit sa v pantomime, zonglovani, klaunovani a v dalsom bohatom spektre tvorivych dielni a workshopov a to pod vedenim nasich aj zahranicnych odbornikov a umelcov.

PAN tiez ponuka moznosť sutazit ako jednotlivci, dvojice, trojice aj ako cele subory. Svojou improvizacnou zrucnostou mozete zabojovat o Pohar primatora A samozrejme sa vsetci budeme bavit na bohatom sprievodnom programe.

V pripade Vasho zaujmu o ucast na tejto udalosti roku, vyplnte prihlasky a ostatne tlaciva, najneskor do 24.10.2016 a poslite ich elektronicky na adresu programy@dklm.sk alebo postou na adresu Dom kultury, Holleho 4, 031 01 Liptovský Mikulas.

Ucastnicke poplatky budeme vyberat pri prezentacii.
- poplatok za ucast v tvorivych dielnach
30,-€/osoba
(poplatok zahrna aj ucast v sutazi, na ucastnika sa nevztahuju nizsie uvedene poplatky) - poplatok za ucast v sutazi kategoria jednotlivec, dvojica i trojica, ak sutaziaci pride len na sutazny den
10,-€/osoba (týka sa aj vedúcich a sprievodu)
- poplatok za ucast v sutazi kategoria subory, ak sutaziaci pride len na sutazny den
50,-€/subor
- v pripade, ze jednotlivec, dvojica, trojica su clenmi suboru, ktory zaplatil 50,-€ poplatok, nevztahuje sa na nich uz poplatok 10,-€/osobu

Ucastnikom zabezpezujeme len ubytovanie a vstup na program festivalu. Ostatne naklady si ucastnik hradi sam. Budeme velmi radi, ked tieto informacie posuniete aj inym ludom, ktorych by mohol nas festival zaujat a mohli by sa ho zucastnit.

Dakujem a prajem pekny den.

Stanislav ŠTOFČÍK
programové oddelenie
Dom kultúry
Hollého 4
031 01 Liptovský Mikuláš
Tel.: +421 44 5564 014, +421 915 859 596
e-mail: programy@dklm.sk
web: www.dklm.sk


Nezabudni aj na Facebook!
Miro Kasprzyk
+421 905 244 259
mim.kasprzyk[a]gmail.com
www.kasprzyk.sk
Dom kultúry Liptovský Mikuláš
Stanislav Štofčík
Hollého 4
031 01 Liptovský Mikuláš
044 556 4014
+421 915 859 596
programy[a]dklm.sk
www.dklm.sk