PAN 2010 - XVII. ročník - výsledky

Letny Divadelny Tabor Pocuvadlo 2011

Priatelia ďakujeme!

      HODNOTENIE PAN 2010 od Mira Kasprzyka
      Výsledky PAN 2010
      VIDEO: O Mirovi Kasprzykovi
      VIDEO: Stranger
      VIDEO: Speed Slow Stack
      FOTO: Majkl
      FOTO: Mižu
      FOTO: Onďo
      FOTO: Baška
      FOTO: Klára
      FOTO: Darina

Nezabudni na:
festival PAN facebook skupina - join us

pantomima.sk


Videli ste!

Veronika Vaculíková Veronika Vaculíková sa po prvýkrát objavila na PANe 2007, na minulornom sa zúčastniť nemohla, ale veľmi ju to mrzelo, preto sa teraz všetci na ňu neskutočne tešíme. Najviac sa môžete tešiť všetci tí, ktorí sa chystáte na dieňu Pohyb a hudba. Veronika vyštudovala Pražskú HAMU s odborom nonverbálne a komediálne divadlo.

Michal Hecht Michal Hecht študoval pantomímu na kurzoch usporiadanách JAMU Brno, akrobaciu súkromne u Evy Bosákovej a bojové umenie (karate) pri TJ Prazdroj. Potom absolvoval mnoožstvo kurzov s rozličnými smermi pohybového a neverbálneho divadla v Čechách, Západnom Berlíne a Dánsku. Potom niekoľko kurzov réžie a dramaturgie. V rokoch 1985 - 86 mal angažmá v bábkovom divadle Alfa v Plzni.

Miroslav Kasprzyk Miroslav Kasprzyk vyrastal na Liptove v Liptovskom Hrádku a študoval na pedagogickej škole v Čechách. Po štúdiách sa vrátil na Slovensko a popri rôznych zamestnaniach sa od svojich dvadsiatich rokov venuje amatérskemu divadlu a pantomíme. V roku 1986 na Friedrich Schiller univesität v Jene - SRN, absolvoval umelecký spezialkurs vom pantomime - theater, pod vedením míma Haraldta Seime (učiteľa pantomímy).

Adam Halaš Adam Halaš je vysokoškolský pedagóg Pražskej HAMU. Režisér, mím, herec, pedagóg, moderátor, autor mimických publikácií a divadelný manažér v jednej osobe. Na PAN 2008 účinkoval vo večernom Gala programe po boku Mira Kasprzyka a Mirky Zezulovej. Účastnící jeho dielne na PANe sa budú venovať práci s telom v priestore ako takom.

Pavel Surovy Pavel Surový člen Štúdia Kasprzyk v Liptovskom Mikuláši. Žonglovaniu sa venuje najmä v svojom voľnom čase (nie profesionálne). Pred niekolkými rokmi viedol túto dielňu spolu s Palom Blahom. No už druhý rok si vyskúša jej vedenie od začiatku do samého konca. Preto si pribalte všetky žonglovátka, ktoré doma nájdete.

Adrian Ohradka Adrián Ohrádka scenárista, herec, komik, moderátor, klaun, maskér, rekvizitár, roztlieskavač, mím, humorista, zakladateľ a tímový manager Srandovnej Bánovskej Zostavy (SBZ), ktorá produkuje a vyrába rôzne somariny, sprostosti, gagy, skeče, blboviny, hovädiny, žarty, kultúrne vložky, paródie, šplechy, scénky a iné humorne ladené “veci”, ktoré sú zapracovávané najmä do scenárov Voľných - Apolitických ale hlavne Nezávislých kabaretných predstavení pod názvom ”VEČER INÝ AKO OSTATNÉ...”

Mirka Zezulova Mirka Zezulová "Milá a usměvavá, nezapomenutelná ze svých předchozích tanečních a hereckých rolí, trvale pozitivní element souboru." Vyštudovala scénický tanec na konzervatóriu Jaroslava Ježka v Prahe. Na festivale PAN sa predstavila po prvý krát pred niekoľkými rokmi od vtedy sa snaží prísť vždy, keď to jej program dovolí.

Natalia Novotna Natália Novotná prichádza na PAN už mnohé roky s jej zverencami zo ZUŠ Žiar nad Hronom, kde vyučuje LDO (Literárno Dramatický Odbor). Tento rok sa nechala prehovoriť na vedenie dielne improvizácie. Veríme, že pre hojnú a dobrú náladu v nej sa táto bude opakovať aj po nasledujúce roky.

Oleg Dlouhy Oleg Dlouhý Absolvent divadelnej vedy na VŠMU Bratislava. Predseda poradného zboru Národného osvetového ústavu pre divadlo dospelých. Na fesivale ho poznáme ako hlavného porodcu, ktorý nás už navštevuje niekoľko rokov bez vynechania. Okrem cenných rád a postrehov k jednotlivým inscenáciám povedie toho roku aj špeciálnu dielňu s názvom "Dramaturgia v kocke" ktorá bude prístupná vedúcim súborov a mládeži.

Pokračuj na: http://www.actores.sk

Studio KASPRZYK Štúdio pantomímy KASPRZYK v Liptovskom Mikuláši pracuje pod vedením Miroslava Kasprzyka už viac ako desať rokov. V širokom zábere sa jeho zverenci venujú základným technikám pantomímy, málohovoreného divadla a improvizáciám, ktoré využívajú vo svojich etudách, či predstaveniach. Hotové divadelné a pohybové výčiny predviedli divákom Kultúrneho leta v Bratislave, rozprávkovým Bojniciam, po päť rokov návštevníkom Slovenských Gagov v Kremnici, divákom STV, či záujemcom o Dni slovenskej kultúry vo WARSZAWE a Stadtfestu vo Viedni, Folkových prázdnin v Telči, atď.. Aj tento rok bude Štúdio KASPRZYK nápomocné pri organizovaní festivalu PAN 2009 v Liptovskom Mikuláši.

meno
odkaz
Napíš číslom: deväť
<< 5/156 >>
miro
POZOR! ZMENA! POZOR! ZMENA! POZOR! ZMENA! PANtastickí ĽUDIA - správa dňa! Milovaný festival PAN, bude v inom termíne! 27. ročník sa uskutoční od 17. -20. marca/ března 2021 Lektori sú pripravení na 14 dielní + 1 pre pedagógov V stredu budú dielne, impro a film s prekvapením Názov filmu: MILAN SLÁDEK, Réžia: MARTIN ŠULÍK Vo štvrtok dielne a klasicky HAMU 2x V piatok Radim Vizváry Držiteľ ceny Thalie pre deti a večer jeho SOLO. Piatok poobede ako furt Jednotlivci, dvojice a trojice... Sobota súbory a ak sa podarí GALAvečer k výročiu 🙂60 rokov. Ospravedlňujeme sa všetkým, ale tento rok sa to napriek snahe nedalo. ĎAKUJEME FPU za možnosť presunúť peniaze a termín, DK LM, Mestu LM a všetkým za všetko, aby sme sa stretli s Vami a umením.♥️ Srdce na dlani máme vždy! Hoc aj v marci 2021. Keby niečo volajte, alebo píšte! Stanko a Miro 🙂 ĎAKUJEME 🙂
Wed, 14. Oct 2020 14:53
Miro
https://www.pab...NvgiexE
Tue, 5. May 2020 16:58
Miro
ĎAKUJEM :-) ĎAKUJEME :-)Boli Ste ÚŽASNÍ a opäť Ste ma Nás presvedčili, že sa oplatí POKRAČOVAŤ - MÁ TO VŠETKO ZMYSEL A PORIADNE PANtastický :-) Rok 2020 a 27 ročník PANtastického - Nášho festivalu :-) Prajem/ prajeme Vám rok plný umenia ticha, ktoré bude mať od marca presne 60 rokov :-) Oslavujte slovenskú pantomímu a vidíme sa :-)
Wed, 1. Jan 2020 13:26
Miro
PANtastickí PRIATELIA! ĎAKUJEME za dôveru :-) Stanko maká na prihláškach a priebežne by Ste mali dostať odpovede :-) ak nie ohláste ho sms, alebo emailom. Ďalšie veci k PANu pripravujeme a riešime o Dušu spasenú :-) Ak niečo treba, píšte mi :-) ĎAKUJEM ĎAKUJEME Ste NEUVERITEĽNÍ :-) Vidíme sa :-)
Wed, 6. Nov 2019 10:06
Miro
KRÁSNY VEČER PRIATELIA :-) Termín doposielania prihlášok sa blíži :-)NEZABUDNITE PROSÍM :-) Čakáme na Vás a Vaše prihlasovanie :-) ĎAKUJEM ĎAKUJEME :-) AK máte problém píšte volajte mne, alebo Stankovi :-)
Mon, 28. Oct 2019 21:19
Stano
Ahojte všetci. prihlášky mi posielajte na mail programy(-at-)dklm.sk a telefonicky ma kontaktujte na čísle 0915859596.
Mon, 7. Oct 2019 12:35
Miro
PROGRAM SA DOKONČUJE A VY sa môžete pozrieť na lektorov a dielne a PRIHLASUJTE SA MILÁŠKOVÉ a dajte vedieť VŠETKÝM PANákom NAŠIM ÚŽASNÝM :-) ĎAKUJEM ĎAKUJEME :-)
Tue, 1. Oct 2019 9:50
Miro
Zatiaľ takto :-) Festival PAN 2019 XXVI. ročník Dielne: streda 27.11. po otvorení cca do 16/17,oo hod / štvrtok 9,oo – 16/17,oo / piatok 9,oo – 12,oo hod. / LEKTORI: 1. Základy pantomímy Miroslav Kasprzyk, L. Mikuláš, SR 2. Komunikácia pohybom Veronika Vaculíková, Praha, ČR 3. Myseľ v pantomíme Adrián Kobetič absolvent PANov, SR od 14 rokov 4. Žonglovanie Pavel Surový a Nikol Surová, SR 5. Ako vytvoriť etudu Natália Novotná, Žiar n. Hronom, SR 6. Pohyb a hlas Eliška Kasprzyk, Helsinki, Fínsko 7. HRAvo na javisku Gabriela Rajniaková, L. Mikuláš, SR 8. Nový Cirkus akrobacia Helena Škovierová, Bratislava, SR 9. Pantomima kreatívne Lukáš Simon, Praha, SR 10. Herecká akce v pohybu Adam Halaš, Praha – HAMU, ČR 11. Herec (sa) musí hrať! Filip Hajduk, BB, aboslvent AU, SR 12. Improvizácia Dušan Kubáň, Poprad, SR 13. Reč tela Marica Harčaríková, absovent DAMU Praha, SR pre vedúcich súborov a učiteľov ZUŠ Prihlášky o chvíľku na stránke, alebo napíšte email Stanko Štofčík, či Miro ŠPECIÁLNA PONUKA od 16 rokov 23. -30. 11. ŠKOLA PANTOMÍMY pri festivale PAN v Lipt. Mikuláši 3 triedy - projekt Juraj Benčík 0905 779 530 1. PANTOMÍMA A VÝTVARNOSŤ prof. Milan Sládek 2. NAJMENŠIA MASKA Štefan Ferencz/SR, D 3. ŽENA V PANTOMÍME Maike Jansen, D Prihlášky a anotácie zašle Juraj Benčík Na realizáciu projektu ŠKOLA PANTOMÍMY pri festivale PAN v Liptovskom Mikuláši finančne prispel Fond na podporu umenia
Mon, 30. Sep 2019 23:29
shaitan